La importància de la motivació i l’autoestima per estudiar a la universitat

La capacitat de ser un gran estudiant és una qualitat que podem trobar a qualsevol persona ja que el secret per l’excel·lència acadèmica resideix en la tècnica i no en el grau d’intel·ligència. Aquestes tècniques que ajuden a l’alumne a millorar en els estudis són eines bastant bàsiques que l’estudiant necessita aprendre: organitzar-se, llegir millor, esquematitzar, memoritzar, comprendre els continguts, preguntar i exposar… Aquestes són elements clau per a l’èxit els estudis.

residencia-universitaria-sarria_2_la-importancia-de-la-motivacio-i-l-autoestima-per-estudiar-a-la-universitat

Ja no ens referíem als estudiants de l’institut o de l’escola. Els universitaris també necessiten aquests coneixements per posar-los en pràctica en el seu dia a dia portant un ritme de treball adequat dins les seves universitats. I no només això, a més han de ser responsables en el seu temps lliure per saber organitzar-ho de la forma més adequada, ja sigui a casa seva, a la biblioteca o a la residència per universitaris.

A més d’aquestes tècniques, la motivació i l’autoestima juguen un paper fonamental en l’assimilació de coneixements i també en la consecució d’objectius. La motivació no és que algú ens animi, sinó que resulta una eina molt més pràctica del que sembla que es basa en la força de voluntat per aconseguir una meta, un fi.

L’autoestima, per la seva banda és un enemic per l’estudiant que genera excuses que fan que no es dediqui el temps necessari a aprendre. En aquest aspecte, és important que recordem el que hem dit al començament: La capacitat de ser un gran estudiant és una qualitat que podem trobar a qualsevol persona.

El definitiva, si tenim les eines necessàries i comptem amb les motivacions i autoestima suficients no hem de tenir cap dubte de que ens podem convertir en bons estudiants. En tot cas requereix un esforç que només podem fer nosaltres mateixos.

This entry was posted in General.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.